sobota 1. února 2014

January favorites

Předem se chci omluvit, že jsem týden vůbec nic nepřidávala, byl to pro mě hodně rušný týden; ples a koncert klavíru. Teď by to ale mělo být lepší a ještě lepší bude po příští týden, jelikož jedu do Vietnamu!♥ Hodně se těším a tím pádem se budu snažit o různé články. Teď ale dost řečí o mně a here we go. 


První věc, kterou jsem si koupila v lednu a taky se stal mým první january favorites je tenhle ten svetr v bílo zlaté barvě, popravdě já tu barvu ani neumím popsat, hh. Koupila jsem si ho v Mangu, cenu si už nepamatuji. Je dost dlouhý, abych nemusela nosit džíny/leginy, ale místo toho můžu nosit nadkolenky, které jsou dost dlouhé nebo pletené punčocháče, když je ta zima. Když je někdy až moc zima, což se v lednu nestalo, kromě posledních 2 týdnu asi, můžu přes svetr nosit třeba džínovou bundu, aby mi nebyla zima na rukou. Celkově svetr miluji a jsem ráda, že jsem na něj narazila. 





headband with bow - Vietnam, necklace - H&M, shirt - Lindex, sweater - Mango, high knee - H&M



Co se týče oblečení, mám ještě dva kousky, které se přiřadily mezi january favorites a to jsou džíny a tričko s dlouhým rukávem, ale nad pupíkem ze Zary. Nebudu moc podrobně o nich psát, jelikož se objeví v blízkém článku s názvem Vienna Haul. Jenom chci říct, že je to moje první tričko nad pupíkem a nevadí mi to, líbí se mi, že jsem konečně narazila na trička toho typu.




Baby Lips! Vím, že dorazily už v prosinci tuším do Česka, ale musely a pořád musejí koupit společně s řasenkou za 200 Kč, proto jsem doufala, že až budu ve Vídni, narazím v drogerii na ně a taky se to stalo. Neměli velký výběr druhů jako v Anglii třeba, ale přece tam jenom byly ty klasické. Nejoblíbenější a taky nejpožívanější Baby lips v měsíci lednu se stal s příchutí Peach Kiss. Voní přesně po broskvi a dodává na rty tzv. "šmrnc". 






Oranžový červený lak. Co dodat, zvýrazňuje moji světlou pleť a hodí se většinou k mým oblečením, nosím. Ještě jedno velké doporučení je, že laky OPI jsou nejlepší laky, které jsem mohla mít! 





Tento matující make-up v lehké pěně jsem se dozvěděla díky Domie a řekla jsem si, že se po něm kouknu. Byl ve slevě za 130 a po vyzkoušení jsem neváhala a koupila jsem si ho v odstínu 030 SAND. Jak Domie už varovala, že zvýrazňuje suchá místa, ale když jsem si před večerem nanesla krém, make-up perfektně seděl a já se do něho totálně zamilovala! Bonus ještě toho, že nemusím nanést pudr, takže nemám naspěch jako obvykle. 




Tento peeling jsem objevila u mamky, řekla jsem si, že bych si ho chtěla vyzkoušet a po vyzkoušení moje pleť byla hebká jak nikdy. Voní úžasně a já zas neváhala a šla ho koupit. Nepoužívám ho denně, jelikož by to mohlo poškodit moji pleť, ale používám ho jenom 1-2 týdně a od té doby víc miluji svojí pleť. Peeling má menší menší částečky a lépe obličej zbaví odumřelých buněk.

Cinnamon latte nebo-li skořicové latte. Nečekala jsem, že v lednu bude ve Starbucksu nějaké další speciality jako v listopadu či v prosinci. Ptala jsem se, jaké latte by mi mohli doporučit v deštivém počasí a oni mi právě doporučovali, že určitě Cinnamon latte, že toho určitě nebudu litovat. A můj názor? Miluji ho, měla jsem dokonce pocit, že je lepší než perníkové latte, které jsem také tolik zbožňovala. Nevím, jestli ho tam stále ještě mají, hodně dlouho jsem nebyla ve Starbucksu, ale pokud ano, neváhejte a vyzkoušejte si ho. Cema je bohužel stejná jako Frappuccino, ale podle mě za to stojí! 

Ano vidíte dobře, místo Titi mi napsali Dity a není to pro mě ani překvapením

 Vzpomněla jsem, že jsem si nefotila latte, jak to vypadá uvnitř, tak jsem si půjčila fotku od Karrie


Lindt - Creation dessert. Lepší věc od Lindt jsem nejedla, fakt že ne. Jelikož u nás právě probíhá Nový Lunární rok, dostali jsme tuhle božskou krabici čokoládu od jednoho pána. Nikdy jsem ji neviděla a ani nechci vědět, kolik stojí, ale určitě to za tu cenu stojí! Příchutě jsou od různých speciálních dezertů a nemám co víc dodat, jen to, že to musíte za každou cenu zkusit! 




Většinou, když jsem hledala nové knihy, narazila jsem na rezenci o knize ,,Hvězdy nám nepřály." Je popisovaná jako nejvtipnější a zároveň nejsmutnější román. A je to pravda. Dočetla jsem ji krátce po půlnoci, ale ani po vyčerpávajícím vodopádu slz jsem nebyla schopná usnout. Chtěla jsem si vlézt někam do kouta a nenávidět Johna Greena za to, že napsal tuhle knihu, ale zas milovat ho za to, že napsal tuhle knihu. Znáte ten pocit, kdy dočtete knihu a jenom zíráte do stropu? Přemýšlíte nad tím, co jste to právě přečetli, a co kdyby to skončilo jinak. Konec Hvězdy nám nepřály nenávidím. A zároveň ho miluji. Vím, že kdyby to skončilo jinak, prostě by to nebylo ono. I když kniha je o smrtelné nemoci, humorem a ironií, kterou je kniha napsána, vyvažuje smrt. Kniha ale není jen o smrti. Vypráví se také o lásce, přátelství a o tom, že některá nekonečna jsou větší než jiná. Když se mě lidé ptali, co se mi na knize líbilo, odpověděla jsem, že styl, kterým je kniha napsána. Green nepopisuje moc do detailů, ale přitom jsem měla pocit, že jsem se tou knihou už někde setkala, ale to byl omyl. Jenom fantazie mě pohltila. Děj vás tak neuvěřitelně pohltí a nutí vás znovu číst a znovu pročítat ty samé emoce, dobré i špatné. V roce 2012, kniha byla hned po vydání na prvním žebříčku "New York Times Bestseller" a i když to bylo před dvěma rokem, kniha se stále drží na žebříčku světových bestsellerů a je nemůžu nic víc, než jen souhlasit. John Green napsal originální a citlivou knihu a díky autorovu talentu má ohromné vyznění. Kniha by obměkčila i největšího skeptika na světě, což je fakt. Na mě kniha působila ohromě. Giganticky. Brečela jsem, ale zároveň se smála jako šílená. Nikdy sem si nemyslela, že je to možné. Kniha je chytrá a odvážná. Zabývá se vzrušujícím i tragickým tématem. Totiž životem, láskou a smrtí.



Podělte se se mnou, co je váš oblíbený věc za měsíc leden, ráda si je pročtu. 
Titi 

3 komentáře:

  1. Ano ano, Baby Lips. Celoživotní láska moje!!♥

    OdpovědětVymazat
  2. Máš úžasnou postavu)) ..Mým favorite je určitě balzám na rty Essentials od Oriflame a z oblečení moje nový tmavý skinny džíny z H&M,který miluju!:3..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc! ten balzám mi jednou půjčila kamarádka a opravdu byl úžasný! :)

      Vymazat