úterý 4. února 2014

Vienna haul

Určitě víte, že po novém roce jsou vždy velké výprodeje a jelikož tento rok jsme o prázdninách a je to taky součástí vánočního dárku jsme se rozhodli jet do Vídně v sobotu 4.1. Ne do outletu, kam většina jezdí, ale přímo do centra, a jelikož jsme ve Vídni už byli párkrát, věděli jsme kam chceme. Pokud i vy chcete nakupovat, kde jsou obchody jako je Forever 21, Zara, Mango apod. zadejte si do navigace Kärtntner Strasse a pokud jedete autem, hned před tou ulicí je v přízemí parking na levé straně. Ten parking bohužel nemá adresu, ale určitě to hned poznáte podle velké modré značky P. Jak vyjdete nahoru, půjdete směrem ke Starbucksu přes křižovatku a už jste v "ráji". Na té ulici jsou obchody jako je Tally Weijl, Mango, H&M, Zara, Forever 21 a mnoho dalších, podívejte se sami. 



Já jsem z Prahy vyjela v 6 hodin ráno a do Vídně jsme dorazili kolem deváté hodiny. Mysleli jsme si, že všechny obchody se otvírají už v 9, ale některé se otvíraly až v půl desáté nebo některé dokonce v 10. Mamka měla přesně namířeno do jedné velké budovy jménem Peek & Cloppenburg. Je to budova plno značkových oblečení; Gant, Karen Millen, Lacoste, Boss apod. Pokud s vámi pojedou i rodiče, určitě jim ukažte to místo! Už se začínaly otvírat obchody a já se mohla začít po rozhlídnout. Pojďme se podívat, co vše jsem si koupila. Předem bych chtěla říct, že tohle není vychloubání a ceny sem nebudu psát, pokud je chcete vědět, napište mi do komentu. Tak a jdeme na to! 






Tohle jsem si vzala do Vídně, pohodlné a teplé! 
sweater - Mango, handback - Crop Town, bracelets - Primark, leather bracelet - Claire's, tights - H&M

Jako první věc na kterou narazila v Mangu, bylo tričko s křídlami. Je delší a tím pádem se nosí skvěle s leginami. V Mangu byli ještě úžasný jumper s květinami; krátké i dlouhé nebo džíny také s květinami, ale jelikož jsem ten hubenější typ, bylo mi to trochu velké a nehodilo se mi to, což mě mrzí. 






Našla jsem v Mangu jednu největší kabinku a musela jsem do ní samozřejmě vlézt, hh.



Asi všichni známe obchod Forever 21, že? Původ je z Ameriky a většina holek miluje módu z Ameriky, pokud se nemýlím. Tentokrát jsem si koupila jenom jedno černé tričko nad pupíkem s nápisem EXTREME PARIS. Obchod měl jenom 30% slevu a byly to věci, které se mi nevešli nebo se mi nelíbili. Ostatní věci byly úžasný, ale byla to pravá cena, což se mi zrovna nechtělo kupovat. Našla jsem jednu koženou sukni ve slevě, ale byla mi trochu velká, což mi také mrzí, tak příště. 








Zara Basic. Obchod, kde jsem ulovila nejvíc kousků oblečení. K tričku a džínám nemám co dodat, zařadili se mezi January favorites (fotka). Tenkou a krátkou bundu jsem hledala už hodně dlouho a tahle mi hned padla do očí a ještě se mi skvěle hodí do Vietnamu, jelikož je tam takové divné počasí; někdy zima nebo teplo. 



















Teď se určitě ptáte kam nejrychleji na oběd? Pokud si dobře pamatuji, na té ulici jsou dva Mc'Donald's; jeden za rohem Peek & Cloppenburg a druhý za rohem velkého Humanicu. Pak jsou zde i gyrosy a podobné fast foody, samozřejmě jsou zde i restaurace, ale já pospíchala a neměla jsem zrovna čas si sednout do restaurace a čekat cca. 30 min na jídlo. 

Teď tu máme poslední obchod, který jsem navštívila na této ulici a to je zase Zara, ale tenhle je větší. S mamkou jsme se dohodli, že si koupíme společný kabát (ano je malinká jako já, možná menší) a já si ho úplně zamilovala a těším se, až si ho vezmu na večeři nebo na podobné akce! 









Poslední očekávaný obchod je zde! Ve Rakousku je dohromady dva Primarky, jeden ve Vosendorfu (zde). Jelikož jsem měla v plánu cestou z Kärtntner Strasse, musela jsem jet do Primarku, který se nachází v Gerasdorfu (zde), leží cestou do Prahy přes dálnici D1. Můj názor, kam byste měli jet? Určitě do Gerasdorfu, jelikož ten Primark se nachází v G3 Shopping Resort a myslím si, že podle názvu asi odhadnete, co může být vše za obchody v tom centru. Řeknu vám, že jsem zatím větší obchodní centrum neviděla, je to tam boží! Zde se můžete mrknout, co se vše zde nachází a jak moc to velké je! 


Bohužel není všechno moje, jenom jedna taška patří mě, ostatní je mamky s tetou. 

Sukni jsou už chtěla velmi dlouho a vždy jsem narazila, které se mi nelíbili nebo za tu cenu to nestálo. 


Fotka, jak na ní vypadám zde



Vždycky jsem chtěla šaty v téhle látce a proč uvažovat, jestli si ji vezmu? Měla jsem téměř štěstí, jelikož to byl poslední kus a myslím si, že jsem ji vzala před nosem jedné holky. 






Narazila jsem na část beauty a řekla jsem, proč nezkusit houbičky na make-up a štětce na oční stíny. S houbičkami jsem velmi spokojená a štětce jsem použila jen jednou a nebyly špatné. 










Popravdě já nevěděla kvalitu očních linek, ale řekla jsem si, proč to nezkusit. Jsem s ní velmi spokojená a asi to taky bude tím, že to moje první tužka v podobě fixy.




První čárku jsem zkoušela rozmazat po uschnutí (cca. 10 sekund) a nešlo to a druhou čárku jsem rozmazala hned









Když jsem se koukala na plánek toho Shopping Resort, viděla jsem na druhé straně než byl Primark velký DM. Řekla jsem si, že se tam musím dostat, i kdyby mi měly vypadnou nohy nebo cokoliv jiného. Když jsem tam došla, ihned jsem navštívila regál s Maybeline New York. Nebylo to tam a já hledala dál po celé drogérie až jsem narazila na pomocnici a zeptala jsem se, řekla že to zde nemají. Byla jsem naštvaná, ale zachovala jsem naštěstí klid. Teď jsem se teda musela doklusat zpět k Primarku, kde měla čekat mamka, ale cestou když šla, byla jedna drogérie + parfumérie. Hned jsem se zeptala, jestli nemají náhodou Baby Lips a hádejte co, měli! Zavedla mě k nim a já mohla začít vybírat, i když tam bylo na výběr jen 4 druhy. Jméno drogérie si bohužel nepamatuji, jelikož jsem byla až moc šťastná a taky unavená. abych se mrkla na jméno obchodu. 














Abych nezapomněla na jednu věc, v Rakousku v sobotu jsou všechny obchody otevřeny do 18 hodin a v neděli je zavřeno!
Určitě mi napište, pokud pojedete do Vídně a i zážitky z nich a pokud jste už byli tam, kde jsem byla, určitě se se mnou podělte, rádi si vše přečtu!
Titi

2 komentáře: