pondělí 21. dubna 2014

second day in Singapore


"Musíš navštívit zábavný park Sentosa!" to mi řekl děda, když jsem mu oznámila že pojedeme na pár dní do Singapuru. Děda tam byl, když byl park slavnostně otevřen a to už bylo hodně dávno, ale přece mi to jen doporučil, protože se Sentosa proslavila hlavně díky jedné atrakci Underwater World and Dolphin Lagoon. My jsme teda navštívili jenom Underwater World, protože samotný už bylo celkem drahý a kdybychom šli i na Dolphin Lagoon, ani si nechci představit sumu. 
Jelikož Sentosa není na pevnině, ale je to ostrov, který je velmi blízko pevnině bylo mnoho možností, jak jsme se tam mohli dostat. My jsme si zvolili, podle mě, nejsnadnější způsob a to bylo pěšky. První věc, čeho jsem se lekla bylo, proč je to zpoplatněno za S$1 (cca. 16 Kč), pak jsme ale pochopila proč. Nemuseli jsme celou cestu po svých, půlka cesty obsahovala "rovné" eskalátory. Prostě jsou to eskalátory, které jsou třeba na letišti v terminalu 2, není to k tomu, aby ses dostala nahoru, ale je to pořád rovně. Vím, moje vyjadřovací schopnosti jsou úžasné. Během cesty byl krásný výhled na moře, který dělil ostrov od pevniny. Mapu celého ostrova si můžete prohlídnout ZDE a teď se pustíme do atrakcí, které jsem navštívila. Nečekejte toho hodně, navštívili jsme jenom, co bychom v Evropě nenašli a taky nám přišlo všechno velmi předražené, přece jenom je to Singapur.  





 Underwater World
První část byla výstava různých symbolů asijských věcí třeba od Vietnamu, Číny, Mongloska, Sri Lanky apod. 







Poté jsme se dostali už do samotného akvária a tunelu, kde jsme mohli pozorovat mořský život více než 2500 mořských druhů a sladkovodních zvířat bylo 250 druhů z různých koutů světa. Vždycky jsem chtěla procházet tunelem, který je celý ze skla a kamkoliv se podívám je mořský život. 















Přivedli jsme si domů malý suvenýr. 

 Na oběd jsme si zašli do Malaysian street, něco jako food court. Mohli jsme si vybírat různé druhy jídla, jestli chceme smažené, nebo vegeteriánská jídla, jídla, které obsahují polévku apod. Řeknu vám, že tam bylo tolik lidí, u všech stánek byly jídla na čekání tím lístečkem, že dostane lísteček s číslem a až budete na řadě, tak vás to zavolá. 







Věděla jsem, že je zde Universal Studio. Chtěla jsem tam moc, ale možná v létě pojedeme do USA, tak jsem odolala a řekla jsem si, že počkám a taky určitě vím, že to nebude úplně ono jako v Americe, ale pohled na ulici, kam bylo vidět na obchody třeba se Shreckem nebo Despicable Me mě hodně lákalo. 




Tití aka debil se pokoušela o fotku jako z tumblru, kde skákají a vypadají přitom úchvatně. 


Cestou zpět jsme chtěli na lanovku, abychom jsme si mohli prohlédnout město, ale zjistili jsme cenu, kterou nám dali, byla určena cestou tam i zpět a jet za dospělého S$26 (416 Kč) a za dítěte S$15 (240 Kč) jenom na zpáteční cestu bylo pro nás absurdní. Naštěstí blízko lanovky byla atrakce Tiger Sky Tower, který byl vysoký 131 metrů a když jsme nemohli na lanovku, tak aspoň tohle nás 'zachrání'. Výhled byl úžasný, viděli jsme moře s největším přístavem v Asií, uměle vytvořenou pláž v Sentose a pevninu. 









Cestou domu nás zavítala 'srdíčka' a byly tak sladcí, že jsme se museli s nimi vyfotit a nakonec jsme se rozhodli jet domů tramvají a bylo to dokonce zdarma, vstup se platil jenom dovnitř, takže jsme to měli celkem dobře naplánované. 


 / shirt, necklace, shorts - H&M / shoes - Vans /


 Večer jsme si řekli, že prozkoumáme ulici Orchard, kde se nacházela jenom obchodní střediska a řeknu vám, že na každém rohu byl Louis Vuitton, Channel, Dior, Prada apod. Prozkoumali jsme s mamkou obchodní střediska a řekli jsme si, že další den půjdeme nakupovat, ani nevíte, jak moc jsem byla natěšená.








Vím, že není moc fotek, kde jsem jenom já, ale protože jsme měli zatím jenom paměťovou kartu s 1 GB, tak jsme museli šetřit a proto tam byli i fotky, kde byl datum vpravo dole, to bude tím, že jsme museli fotit jiným foťákem. 
Doufám, že jste si užili fotky! 
Tití 

/ crop top - Zara / skirt - New Yorker / shoes - Vans /




2 komentáře:

  1. Lucky girl, už vím kam v budoucnu pojedu!:D Jinak ti to na všech fotkách strašně sluší:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že sjem ti ukázala nové místo, určitě to stojí tam jednou zajet. jinak děkuju:)

      Vymazat